Zomerlezen Junior

Voorlezen, knutselen en een speurtocht!

 

Het is zomer en dat betekent dat het tijd is voor avonturen en plezier! Ben je klaar om mee te doen met ons programma Zomerlezen Junior?

Tijdens de zomervakantie 8 juli t/m 18 augustus kan je in al onze bibliotheken terecht voor toffe activiteiten. We gaan voorlezen en knutselen rondom het bekende kinderboek Juffrouw Spinnewiel van kinderboekenschrijver Rik Peters en illustrator Federico van Lunter. Doorlopend is er een speurtocht en vind je in onze bibliotheken leuke werkbladen om mee aan de slag te gaan.

Er is ook een reizende mini-expositie Hellevorst van Rik Peters die op drie bieblocaties wordt getoond.


Wanneer in jouw bibliotheek

Voorlezen uit Juffrouw Spinnewiel

Kom langs! Aanmelden is niet nodig.

  • Woensdag 7 augustus van 14:00 - 14:30 in bibliotheek Echt, Geleen, Ligne, Born en Stein
  • Woensdag 7 augustus van 13:30 - 14:00 in bibliotheek Beek
  • Woensdag 7 augustus van 15:00 - 15:30 in bibliotheek Amstenrade

Welkom in Hellevorst!

Ga naar het griezelige en grappige stadje Hellevorst en ontmoet de gekste personages. Lees geheime notities van de schrijver. Bekijk handgemaakte tekeningen. Ontdek dat de verhalen over de hele wereld worden gelezen. Ga aan de slag met zoekvragen, spelletjes, puzzels of kleurplaten. En … win misschien wel een gloednieuw boek met een handtekening van de schrijver!   Zien we je snel in Bibliotheek Beek of Bibliotheek Stein én in Hellevorst?
  • van 1 juni t/m 21 juni in bibliotheek Ligne in Sittard
  • van 1 juli t/m 20 juli in bibliotheek Beek
  • van 29 juli t/m 16 augustus in bibliotheek Stein

Vakantielezen

Vakantielezen helpt je met leuke opdrachten om ook in de zomer te blijven lezen. Ga op schattenjacht en ontdek Avonturenland, Dierenrijk, Lachland, Sportmanië. Griezelkust en Sprookjeseiland!

Naar vakantielezen